23 Şubat 2006 Perşembe

Bir Beşiktaş Klasiği Beklentilerimle!



5 yıldır yenilmiyoruz!

Kara Kartal, Kadıköy'de ezeli rakibiyle yaptığı son 4 maçı da yitirmezken, bu süre içinde 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. 2001-2002 sezonunda Ronaldo Guiaro'nun golleriyle 2-1, 2002-2003 sezonunda Ahmet Dursun'un golüyle 1-0 galip ayrıldığı Kadıköy'de, 2003-2004 sezonunda 2-2 berabere kalan "Kara Kartallar", geçen sezon ise tarihe geçen maçta sahadan 4-3 galip ayrılmayı bildi.

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı kendi evinde en son 24 Şubat 2001 tarihinde yapılan lig maçında 3-1'lik skorla mağlup etmişti.

Bugüne dek resmi ve özel olmak üzere, şimdiki adıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı lacivertlilerle toplam 39 kez karşılaşan Kartal, bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 11 galibiyet alırken, 10 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Kadıköy'de Beşiktaş, attığı toplam 59 gole karşılık, kalesinde 49 gol gördü.

Beşiktaş, lig maçlarında da Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı üstünlük kurdu.

Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 23 lig maçının 9'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 kez yenildi, 8 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Kartal'ın, Kadıköy'deki lig maçlarındaki 34 golüne, Fenerbahçe 27 golle karşılık verdi.

Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını da tattırdı.

Kara Kartal, 6 Ocak 1990'da yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş, ezeli rakibini ayrıca Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi.

Tabii ki bunlar işin istatistiği(bu arada istatistikten geçmişim),gerçekleri ise sahada göreceğiz 26 Şubat Pazar günü.Kadıköy'e Beşiktaş taraftarı alınmayacakmış.Varsın almasınlar;ancak AB sürecinde olan bir ülke için ne kadar medeni ve hukuki bir karar bu,biraz düşünmek gerekir sanırım.Neyse işin geyiğini bırakalım.Kavgasız,gürültüsüz ve KARTALIMIN yüksekten uçacağı bir maç dileği ile.Golleri Gökhan Güleç'ten,asistleri Tümer ve Sergenim'den bekliyorum.Her halimle sev beni!

2 yorum:

  1. her fenerbahçe-beşiktaş yada beşiktaş-fenerbahçe maçında olduğu gibi yine fazlaca bir umut taşımadığım bir karşılaşma..Bir fenerbahçelinin bunları söylemesi BENCE acı ama ne gelir elden senin şu istatistikler nedense herşeyi söylüyo..:)..bu arada beşiktaş taraftarının alınmaması benim kanımca gayet yerinde..ben de olsam kendime bu kaadr küfreden bi kitleyi evime sokmazdım..buna karar çıkması gayet isabetli olmuş..ne biz duyarız ettikleri lafları ne de onlar söylediklerinden utanmalrı gerektiğiyle yüzyüze gelirler. bu gerekliliği reddetme zahmetinden de kurtulmuş olurlar..
    İnşallah iyi oynayan kazanır ve "bambaşka" bir beşiktaş fenerbahçe derbisi olur..(tek umudum bambaşka olması ,walla olmazsa halimiz yaman:P)

    YanıtlaSil
  2. allahın cezası ne bulasıyon bize al bu sezonda berabere kaldık zaten.. hain seni.. bahar

    YanıtlaSil